![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam serwer i chcialbym zalozyc konto www koledze ale zeby mial tez baze mysql
(pod haslem) i zeby sam mogl tam wrzucac pliki przez ftp lub inaczej, i zeby mial te wszytskie foldery w (/) np. cgi-bin itp. Chodzi mi o to zeby bylo podobnie jak na komercyjnych profesionalnych serwerach. Co robić? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z czego kożystasz z Apache, FoxServ czy jakiegoś innego...
![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z apacha, i chce takze ze jak wpisuje w ustawieniach nazwe uzytkownika i haslo to zeby wpisywal swoje a nie moje:
$cfg_host = 'localhost'; $cfg_user = 'jego nazwa a nie moja ' ; $cfg_pass = 'jego haslo' ; $cfg_db = 'nazwa jego bazy'; czy sa moze jakies skrypty co automatycznie to wszystko zakladaja? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bedzac zalogowany w bazie jako root wykonaj polecenie:
Kod GRANT ALL PRIVILEGES ON baza_usera.* TO user@localhost IDENTIFIED BY 'haslo';
Polecnie to doda do bazy uzytkownika 'user', z dostepem do bazy 'baza_usera' z haslem 'haslo' Ponadto user bedzie mogl dokonywac wszytkich operacji na bazie: 'baza_usera'; -------------------- Pozdrawiam,
kuba |
|
|
![]()
|
|
ale ja korzystam z win2000
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale ja korzystam z win2000
To polacz sie do bazy z wiersza polecen: mysql -u root -p jak sie polaczysz to use myql; a pozniej to polecenie co napisalem w poprzednim poscie. Lub napisz prosty skrypt w php. -------------------- Pozdrawiam,
kuba |
|
|
![]()
|
|
a jak zrobic zeby user mogl robic upload przez ftp , zainstalować jakis serwer ftp ? czy w apachu sie jakosc da?
-------------------- i co teraz ze mna bedzie?
|
|
|
![]()
|
|
Ja bym postawil server ftp. Polecam Serv-U prosty w konfiguracji i administarcji .
-------------------- Pozdrawiam,
kuba |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Maciekk: sam serwer MySQL nie zalatwi problemu konta WWW, dostepu poprzez FTP, ... .
Kazda z tych uslug dziala na oddzielnym serwerze, a te moga byc zebrane w jeden "kombajn" (choc zestawu z FTPem jeszcze nie spotkalem). Poszukaj czegos na temat Foxserv, Krasnala, ... . -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:51 |