![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Co sądzicie o tak wykonanej galerii zdjęć ? klik Generalnie zamierzam coś podobnego umieścić w portfolio którego jeszcze nie mam ![]() ![]() Od strony technicznej galeryjka jest świetna bo działa dynamicznie bez grama animacji ręcznej ale zastanawia mnie jak wypełnić to puste miejsce obok dużego zdjęcia np: duże fotki są różnej wielkości i skalują się automatycznie ale zawsze coś dookoła zostanie. Ten post edytował punkomuzykant 29.01.2008, 12:29:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia. Według mnie te migające przyciski są niewyraźne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia. Z założenia miało tak być choć to całkiem dobry pomysł. Cytat Według mnie te migające przyciski są niewyraźne. Chodzi o te strzałki ? właśnie nie mam pomysłu na wygląd ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zrob ladowanie zdjec w tle, teraz po kliknieciu wybranego zdjecia musze czekac na zaladowanie, w czasie kiedy ja ogladam zdjecia, w tle moglyby ladowac sie pozostale. poza tym to przewijanie na dole nie dziala za dobrze.
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przewijanie dziala beznadziejnie, zrob tak, zeby slajdy sie przewijaly tylko wtedy, gdy kursor jest w poblizu skrajnych miniatur
Ten post edytował maryaan 28.01.2008, 16:05:59 -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat to zrob ladowanie zdjec w tle, teraz po kliknieciu wybranego zdjecia musze czekac na zaladowanie, w czasie kiedy ja ogladam zdjecia, w tle moglyby ladowac sie pozostale. no nie wiem czy to dobry pomysł ![]() Cytat przewijanie dziala beznadziejnie, zrob tak, zeby slajdy sie przewijaly tylko wtedy, gdy kursor jest w poblizu skrajnych miniatur z tym przewijaniem to nie kumam o co Wam chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no nie wiem czy to dobry pomysł ![]() albo nie zrozumiales, albo nie wiesz co to jest kolejka:) zdjecia nie maja byc ladowane jednoczesnie. po zaladowaniu pierwszego ladowane jest drugie, pozniej trzecie itd. to wszystko oczywiscie w tle - ja ogladam sobie 1 zdjecie a tam w tle laduja sie nastepne (po kolei). oczywiscie gdy klikne zdjecie nr 556 to ono jest ladowane, gdy skonczy sie ladowac zdjecie 556 znowu ladowane sa zdjecia po kolei. jak dla mnie jest to najlepsze rozwiazanie w galeriach - nie zniecheca czekaniem, a przeciez o to chodzi zeby ogladac zdjecia a nie czekac i ogladac krecace sie koleczko. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja się przyczepię do zniekształcania miniaturek w Twojej galerii...
Skoro jesteś w stanie, jak sam napisałeś, zakodować praktycznie wszystko, to ten bug i udoskonalenie, o którym pisze AxZx, nie powinny sprawić Ci większego kłopotu. A potem pokaż w tym temacie Twoją udoskonaloną galerię. Pozdrawiam -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
AxZx no faktycznie wypaliłem z tym jednoczesnym ściąganiem. Potrafię to zrobić ale myślałem o takim sposobie że wczytywane w tle będą tylko zdjęcia których miniaturki są aktualnie widoczne i gdy tylko użytkownik przewinie galerię doczytywałby się następne - co o tym myślicie ?
Hacker miniaturki są zniekształcone bo przerabiałem je na szybkiego w Fireworks. Kolejny błąd z mojej strony bo nie wziąłem pod uwagę że uznacie to za bug-a ![]() Dzięki za wypowiedzi. Poprawię kilka rzeczy i wtedy się zgłoszę ![]() Ten post edytował punkomuzykant 28.01.2008, 23:10:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.05.2025 - 08:11 |