![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcialbym posiadać dwie osobne insancje msql.
Jedna do replikacji (replikacja jest ustawiona na serwerze glownym i dziala) calej bazy z innego serwera. Druga dla wersji roboczych, projektowych Bazy te nie maja mieć polaczenia miedzy soba. Dobrze byloby, by do obydwu byl dostęp przez phpmyadmin. Jak sie do tego zabrac? Probowalem poprzez mysqld_multi, ale druga insancja nie chce mi wystartować, próbowałem kilka poradników i nic. pozmieniałem porty, katalogi, socket etc. w my. cnf nic. Sa jeszcze inne sposoby? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 872 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzadko mam okazję pracować na dwóch bazach na raz, jednakże jak ostatnio pracowałem, to zrobiłem sobie takie połączenie w celu konwersji kodowania do UTF-8 całej bazy.
Zrobiłem normalnie przez:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze byloby, by do obydwu byl dostęp przez phpmyadmin. Jak sie do tego zabrac? ... w phpmyadminie miałem kiedyś kilkadziesiąt baz danych z różnych serwerów, służy do tego plik config.inc.php dodajesz sobie w tym pliku ile chcesz baz danych, np za pomocą takiej konfiguracji Kod $i++;
$cfg['Servers'][$i]['verbose'] = 'Database Server WP'; $cfg['Servers'][$i]['host'] = 'database.wp.pl'; $cfg['Servers'][$i]['port'] = ''; $cfg['Servers'][$i]['socket'] = ''; $cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp'; $cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli'; $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie'; $cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = false; ... Ten post edytował LowiczakPL 25.02.2021, 18:53:59 -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pyton_000, próbowałem już wcześniej tego sposobu, ale mi coś nie pykło
Ostatecznie podziałało: http://ravaneswaran-chinnasamy.blogspot.co...untu-16.04.html Dzięki za pomoc. Ten post edytował breadi 28.02.2021, 13:06:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 07:12 |