![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W momencie wyslania formularza i wykonania skryptu z nim zwiazanego wyswietlana jest strona informujaca o zakonczeniu i wykonanej operacji dodania, jednak w momencie odswiezenia takiej strony pojawia sie problem, ze skrypt ponownie sie wykonuje z tymi samymi danymi i powoduje to wyswietlenie odpowiedniego komunikatu o bledzie (przewidzianym, np. ze nie mozna dodac drugi raz tego samego wpisu). Jednak czy nie mozna w jakis sposob wyczyscic zmiennej $_POST, tak by po odswiezeniu nie byly przesylane zadne dane wczesniej wpisane? unset() nie dziala, jest jakis inny sposob?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie dokladnie jest to o co by mi chodzilo. Nie mozna w zaden sposob tej zmiennej wyczyscic? Ktory sposob bylby najodpowiedniejszy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakbys zrobil tak
funkcja1 -- wyswietla formularz , wraz z polem ukrytym "action" o wartosci "register" funkcja2 -- rejestruje uzytkownika(np. wpisuje dane do bazy danych ) , plus tworzy zmienna sesyjna "done" ( $_SESSION['done']) funkcja3 -- wyswietla komunikat strona.php
|
|
|
-greg87g- |
![]()
|
Goście ![]() |
To nie dokladnie jest to o co by mi chodzilo. Nie mozna w zaden sposob tej zmiennej wyczyscic? Ktory sposob bylby najodpowiedniejszy? Własnie mam to samo pytanie, bo wszedzie podają jakies rozwiązania z sesją, cookies albo jakies dlugie funkcje, a nie ma czegos takiego jak jakis "unset($zmienna)" i zmiennej nie ma? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Temat wałkowany wielokrotnie na forum. Poza tym podany wcześniej link zawiera wszystkie potrzebne informacje.
Zamykam. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:30 |