![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedzcie proszę jak obecnie wygląda migracja z wersji 4.4 na 5.4 albo nawet 6.0 - jeśli łatwiej . Chociaż 6.0 wymaga PHP 8 więc może na razie nie.
Prośba o informację jak to z Waszego doświadczenia wygląda ? Przerabialiście już ten temat ? Nie chciałbym przepisywać całej aplikacji od nowa co robiłem już niedawno przechodząc z 2.8 na 4.4 . Czy jest jakaś prosta komenda, która zaktualizuje mi całe symfony z wersji 4.4 na 5.4 ? Jak to u Was wyglądało ? Dużo przepisywania mieliście ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu zrób update i sam zobaczysz, najwięcej problemów jest z zew. bibliotetkami (poza symfony) i php8.1
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://symfony.com/doc/4.4/setup/upgrade_major.html
To na pewno jakaś sugestia ![]() Myślę że nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie bo to dużo zależy od tego jakiej jakości masz obecny kod ![]() ![]() https://tomasvotruba.com/blog/2019/09/09/ho...o-5-in-25-days/ Pewnie Rector jest w stanie pomoc ![]() Z wersji 6.X będzie na pewno łatwiej, w późniejszym czasie ale to nie LTS ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 71 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej, to zmieniasz wersję w `composer.json` i odpalasz `composer update`. Commitujesz i odpalasz testy. Jak wszystkie przechodzą, to jesteś w domu, a jak nie, to patrzysz na listę zmian jakie zaszły i listę błędów w logach, i poprawiasz. Rector pomoże Ci w upgrade'dzie do PHP 8.1 jeżeli chcesz być jak najbardziej "na czasie".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Panowie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:11 |