![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wyświetlania wszystkich nazw tabel z bazy służy:
(oczywiście resztę w php mam; mi chodzi tylko z zapytanie do bazy) To mi wyświetla wszystkie tabele np.
Ale ja bym chciał to ograniczyć. Żeby wyświetliło tylko: Tzn. albo ma wyświetlić tylko tabele rozpoczynające się od "tabela...", albo ma nie wyświetlać ("test, inna_tabela, test2"). Przydałoby się coś takiego jak WHERE w zapytaniu SELECT... Niby coś w dokumentacji jest: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/show-tables.html Ale jakoś nie rozumiem jak tego użyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() No tak zapomniałem o tym Tables_in_nazwa_bazy (a miałem w kodzie przy wyświetlaniu). Pierwszy raz widzę wyrażenie regularne w zapytaniu do MySQL (w dokumentacji też jakoś nie widziałem, ale mniejsza z tym)... Ale działa ![]() A bez wyrażeń regularnych to będzie (może komuś się przyda):
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.06.2025 - 14:04 |