![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam .
Niektórych moze zadizwić mój post ponieważ jestem technik informatyk z zawodu lecz dawno nie korzytałem z usług serwerowych ponieważ poświęciłem się grafice i fotografji więc zapomnialem i to duzo, a bym chcial postawić serwer ponieważ chcę utworzyć stronę na której będą moje prace i galeria zdjęć. Więc proszę was znawców tematu o to żebyście mi wytlumaczyli jak mogę postawić serwer i co muszę doinstalować. Narazie serwer bym chciał mieć tylko na swoim komputerze dopuki nie utworzę strony i nie wykupię domeny. Również bym prosił o podanie jakiś ksiązek w formacje pdf lub openoffice abym mógl sobie ściągnąć na kompa i przypomnieć co nie co na temat obslugi serwera. Oraz o parę rad. Ps: Wiem że Skype korzyta z potu 80 lecz nie wiem czy jeżeli ustawię aby korzystal z innego portu to mi się nie zawiesi ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) Oraz o parę rad. A ja mam jedną radę. Skorzystaj z wyszukiwarki na forum. Temat wałkowany często. ![]() Już nie wspomnę o artykule: Apache i MySQL na Windows. Ps: Wiem że Skype korzyta z potu 80 lecz nie wiem czy jeżeli ustawię aby korzystal z innego portu to mi się nie zawiesi ? Skype korzysta z porrtu 80 jako portu alternatywnego i bez problemu możesz wyłączyć tą opcję, inaczej możesz mieć problemy z instalacją Apache'a. P.S. Prszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze sciagnac i zainstalowac xmapp , i on sie zajmie reszta
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ktoś by mógł mi powiedzieć jaką graficzna nakładkę na Apache jest najlepsza i co jeszcze powinienem doinstalować nie wliczając php i sql ?
Ten post edytował Kijev84 15.07.2006, 16:08:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A ktoś by mógł mi powiedzieć jeszcze do jakiego pliku wstawia się plik ze stroną internetową [folder-xampp]\htdocs\ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nakładka graficzna? Jeżeli chodzi Ci o programy typu Apache Monitor, to ten wystarcza raczej. Ja osobiście odpalam Apache ze skrótów z różnymi configami.
Zainstaluj to, czego potrzebujesz... Na początek Apache + php 4.4/5.1 (ze wskazaniem na drugie) + MySQL/PostgreSQL powinno wystarczyć. Główny folder serwera http znajdziesz w konfiguracji Apache httpd.conf w dyrektywie DocumentRoot. Jak zechcesz zmienić, to zmień też odpowiednio treść znacznika <Directory ścieżka_do_tego_folderu>... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ludvik - dzięki za poradę, zainstalowałem apache_2.0.54-win32-x86-no_ssl oraz php-5.1.4-installer , Mysql nie będę instalował bo uważam że będzie mi nie potrzebny, moja stronka ma tylko zawierać, galerię zdjęć , parę słów o mnie , linki i stronę głowną i tyle więc nic chyba więcej mi nie jest potrzebne, no oczywiście jeszcze doinstaluje Apache Monitor i to wszystko. Najwyżej że macje jakieś sugestie ?
PS: Z kąd można wziąść jakiś program żeby mieć na stronie aktualności, oraz licznik odwiedzin ( roczny ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz poszukać odpowiednich skryptów do tego. Na forum jest dużo tematów o tym, musisz tylko poszukać w odpowiednim dziale i ewentualnie google. Mimo wszystko radzę używać tego serwera tylko do własnych celów. Jeżeli chcesz publikować stronę, wykup sobie lepiej konto w poważnej firmie hostingowej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
http://skrypty.webpc.pl/
To od Pana Google ![]() Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
jakiś ksiązek -> jakichś książek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do tego portu można też w apachu ustawic port inny np 85 i po sprawie . a jak juz bedzie port 80 to apach musi byc uruchomiony przed skype'm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam . Niektórych moze zadizwić mój post ponieważ jestem technik informatyk z zawodu lecz dawno nie korzytałem z usług serwerowych ponieważ poświęciłem się grafice i fotografji więc zapomnialem i to duzo, a bym chcial postawić serwer ponieważ chcę utworzyć stronę na której będą moje prace i galeria zdjęć. Więc proszę was znawców tematu o to żebyście mi wytlumaczyli jak mogę postawić serwer i co muszę doinstalować. Narazie serwer bym chciał mieć tylko na swoim komputerze dopuki nie utworzę strony i nie wykupię domeny. Również bym prosił o podanie jakiś ksiązek w formacje pdf lub openoffice abym mógl sobie ściągnąć na kompa i przypomnieć co nie co na temat obslugi serwera. Oraz o parę rad. Ps: Wiem że Skype korzyta z potu 80 lecz nie wiem czy jeżeli ustawię aby korzystal z innego portu to mi się nie zawiesi ? Bycie "technikiem informatykiem" nie upoważnia do pisania z takimi błędami. Prosisz o parę rad - proszę bardzo, podam jedną: http://so.pwn.pl. Pomijam już gramatykę i ten niezrozumiały sposób pisania ("a bym chciał", etc). Może się czepiam, ale tego się czytać nie da. Ludzie, trzymajcie jakiś poziom... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam.
Otworzę jak autor napisze mi na PW jaką zasadą złamał i którą moją prośbę olał. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:05 |