![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem czy to właściwe miejsce jeśli nie to przepraszam. Ale potrzebuję pomocy. Dostałam maila i w załączniku jest plik aplication/octet-stream. Jak to otworzyć? 4 godziny próbowałam, przewertowałam różne strony i nie potrafię
![]() Niech mi ktoś pomoże...
Powód edycji: [erix]: nie ten dział
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No ok, ale gdzie, jak i o to ma być za plik?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no jest w załączniku, pobieram go i mi wyskakuje żebym wybrała program w którym go chce otworzyć, próbowałam każdego po kolei i nic to nie dało
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat no jest w załączniku, ![]() To go nam pokaż. Myślisz, że my wróżki i widzimy co ty tam masz w tym załączniku? Twój post wygląda mi na jedną wielką prowokację. Rejestrujesz się na forum o tematyce php tylko po to by w bardzo inteligentny sposób zapytać jak otworzyć jakiś magiczny plik z jakiegoś załącznika... na pytanie o ten plik odpowiadasz, że chodzi o ten co jest w tym załączniku :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a jak mam go wam pokazać skoro go nie mogę otworzyć :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No wiesz, możliwości masz wiele, np:
1) Zapisujesz go na dysku - do tego nie trzaba go otwierać 2) Następnie wrzucasz go na jeden z ogólno dostępnych serwisów, które pozwalają wrzucać pliki 3) Dajesz nam link do niego Inny sposób: podajesz chociaż pełną nazwę tego pliku wraz z rosszerzeniem, np.: magiczny_plik.doc albo supertajny_plik.pdf, albo jakisinnyplik.odzikimrozszerzeniu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a jeśli to złe forym to przesuńcie temat tu gdzie potzreba, bo ja po pierwsze nie wiem gdzie, a po drugie kompletnie się nie znam na komputerach itp. Może chociaż powiedzcie jak zmienić to coś na pdf albo na jakiś inny czytelny plik
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a jeśli to złe forym to przesuńcie temat tu gdzie potzreba Wybacz, nie mamy mocy przenoszenia tematów między różnymi forami dostępnymi w internecie.Cytat . Może chociaż powiedzcie jak zmienić to coś na pdf albo na jakiś inny czytelny plik Droga Pani kochana co się nie znasz na komputerach, jakim cudem ci mamy powiedzieć ci jak to coś masz zamienić na pdf, skoro nawet nie wiemy co ty tam masz? Próbujemy ci to wytłumaczyć od paru postów - nie wiemy co ty tam masz, a ty nie chcesz nam powiedizeć.edit: podaj chociaż nazwe i rozszerzenie tego pliku. Daj sobie pomóc. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy dobrze
http://chomikuj.pl/skwarzec/rozliczenie,779731409 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Po prostu to nie jest tak jak na filmach, że informatycy klepią w klawiaturę i działa. Zapisz załącznik-plik na dysku i podaj nam jego nazwę.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Wygląda to na plik .exe. Jest to plik wykonywalny i niczym się go nie otwiera.
Zapisuje się go na dysku i poprostu odpala. Kto ci przysłał ten plik? Ktoś znajomy? Bo jak nie to nie otwieraj go bo to pewnie wirus -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mój były szef , miało być tam rozliczenie i ile kasy jest mi winien :/
Ja wiem ile ale ciekawa jestem co on tam wyliczył No to w takim układzie dlaczego mi go nie chce otworzyć? |
|
|
![]()
|
|
Jak już pisałem jest to plik wykonywalny. Musisz go zapisać na dysku i poprostu odpalić - kliknąć na nim dwukrotnie myszką.
Ale nie chce mi się wierzyć, by Twój szef przysyłał ci jakieś programy do odpalenia zamiast poprostu pdf. Może napisz do niego z zapytaniem co to za plik i czemu ci to przysłał w takiej formie a nie normalnie w postaci tekstowej. edit: jeśli ci się nie chce odpalić, to zmień mu nazwę z rozliczenie na rozliczenie.exe -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
U nas prowadzący szablony dokumentacji wysyłał w spakowanym pliku SFX... Czyli właśnie w execu... O.o'
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
rozliczenie.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu WIN 32
Co do tego że nie chce ci się wierzyć że to mój szef- uwierz, jest winny kasę 5-ciu osobom i wg.nas kombinuje i na zwłokę gra :/ |
|
|
![]()
|
|
Nie, ja ci wierze, że to Twój szef. Ja się tylko dziwię, czemu ci wysyła takie coś, zamiast poprostu tekstu.
Napisz mu, że plik nie działa i niech ci napisze jak człowiek w postaci tekstu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki, pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
To nie EXE a DLL - jeszcze bardziej dziwne
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat wg.nas kombinuje i na zwłokę gra :/ : Cytat To nie EXE a DLL - jeszcze bardziej dziwne Czyli się zgadza. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 08:58 |