![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym się dowiedzieć jak mam szukać informacji na dany problem. ![]() Mam obrazek PNG z kanałem przezroczystości alfa 100%. W CSS mam ustawione img:hover{opacity: 0.3;} Teraz chodzi mi o to, że jak najadę kursorem na obrazek, tam gdzie czarne, to robi mi się opacity, zaś gdy kursor jest na przezroczystym tle (alfa), to opacity ma być 1, czyli brak. Czyli tam gdzie jest przezroczystość, to obrazek ma nie reagować na hover. Jak osiągnąć taki efekt? Rysować polilinie w SVG i jakoś nią manipulować? a co w przypadku, gdy obrazek jest taki (założenie: białe tło - przezroczyste): ![]() lub bardziej skomplikowany? Pozdrawiam. Ten post edytował expert 23.06.2013, 21:23:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie da się tego zrobić w css.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:06 |