![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przeszukałem googla, forum też i nie znalazłem odpowiedzi. Mam skrypt php który powinien mnie przepuszczać do index.php . Na serwerze OVH.pl wszystko działa jak należy, jedynie na home.pl są problemy. Wstawiam kody z headera index.php oraz auth.php. Proszę o pomoc co robić. Gdy wpiszę błędne hasło to wyskakuje błąd logowania, gdy wpiszę dobre, to nic się nie dzieje na home.pl .
index.php
auth.php
Drugim ważnym problemem jest ustawiona domyślna wartość w phpmyadminie na null. Nie da jej się zmienić na not null... Nawet gdy tworze tabelę i daje wartość not null to i tak w oknie pokazuje się null. Druga sprawa. Na ovh nie ma problemu, z zapisywaniem poprzez FCKeditora do bazy danych. tutaj niestety mogę dodawać tekst jedynie poprzez edycję w phpmyadmin. Po klikniętu w zapisz nic się nie dzieje... Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował klaudiuszozo 20.02.2010, 01:50:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie nie lepiej pozostać przy OVH?
Proponuję w ciemno: Zmienić: na Przed session_start(), nie powinno być żadnego kodu, a więc poniższe przenieś za session_start();
Daj znać czy pomogło. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie pomogło. Ja osobiście sam używam OVH, ale firma zarządzająca domeną klienta nie zgadza się na przestawienie serwerów DNS na OVH :/ Teraz okazał się kolejny kwiatek... FCKeditor przy ładowaniu plików pokazuje "Invalid file type"... A nic nie było zmieniane, tylko skopiowane pliki z jednego serwera na drugi...
Słuchajcie, nikt nie ma pomysłu jak to ugryźć? Ten post edytował klaudiuszozo 20.02.2010, 10:47:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(DiH) Przed session_start(), nie powinno być żadnego kodu, a więc poniższe przenieś za session_start(); A to niby dlaczego? Ja rozumiem, że to jest dział "Przedszkole", ale niech chociaż w odpowiedziach będzie trzymany poziom ponadprzedszkolny... Cytat(klaudiuszozo) Słuchajcie, nikt nie ma pomysłu jak to ugryźć? Po pierwsze, włącz raportowanie błędów w skrypcie. Wtedy od razu będziesz wiedział co jest nie tak. Po drugie, nie radzę korzystać z session_register, session_unregister i session_is_registered jako, że funkcje te są oznaczone jako przestarzałe i nie będą dostępne w kolejnych wersjach PHP. Od tego jest superglobalna zmienna $_SESSION. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, włącz raportowanie błędów w skrypcie. Wtedy od razu będziesz wiedział co jest nie tak. Po drugie, nie radzę korzystać z session_register, session_unregister i session_is_registered jako, że funkcje te są oznaczone jako przestarzałe i nie będą dostępne w kolejnych wersjach PHP. Od tego jest superglobalna zmienna $_SESSION. Niektóre serwery nawet mają wyłączone stare funkcje więc może w tym tkwi problem |
|
|
![]()
|
|
A to niby dlaczego? Ja rozumiem, że to jest dział "Przedszkole", ale niech chociaż w odpowiedziach będzie trzymany poziom ponadprzedszkolny... Po pierwsze, włącz raportowanie błędów w skrypcie. Wtedy od razu będziesz wiedział co jest nie tak. Po drugie, nie radzę korzystać z session_register, session_unregister i session_is_registered jako, że funkcje te są oznaczone jako przestarzałe i nie będą dostępne w kolejnych wersjach PHP. Od tego jest superglobalna zmienna $_SESSION. Kolego mógłbyś trochę jaśniej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed session_start(), nie powinno być żadnego kodu, a więc poniższe przenieś za session_start(); Niekoniecznie. Nie powinno być kodu który wyprowadza coś do przeglądarki, bo ciastko wtedy nie może zostać wysłane. Sam najpierw wczytuje moje biblioteki z funkcjami jak to zazwyczaj jest w programowaniu, a dopiero potem połączenie z bazą danych i session_start(). Więc definicja zmiennej jest dozwolona, ale niedozwolona jest np. wyrzucenie zmiennej na ekran. Klaudiuszozo, mls chodzi o to że niektóre funkcje są już stare i powolne dlatego niektóre serwery je blokują. Zamiast użyj I powinno być dobrze. Jednakże spotkałem się także z taką wersją że wtedy także nie działa. Ale jeżeli zmodyfikujesz odpowiednio skrypt logowania że niezalogowany to
a zalogowany
czyli zamiast piszesz
to na pewno powinno zadziałać. Jak dla mnie ta metoda z 0 i 1 jest łatwiejsza Pytanie 1. Dlaczego chcesz wyświetlić mysql_error() skoro nie masz połączenia z bazą danych? Ten post edytował lessi 21.02.2010, 20:46:04 |
|
|
![]()
|
|
lessi, niestety nie działa. Efekt zmian można zauważyć pod adresem: http://patrimex.pl/admin/ ...
P.S. Zacząłem panikować i zacząłem wrzucać już wszystkie skrypt do sprawdzania błędów... ![]() |
|
|
![]()
|
|
lessi, niestety nie działa. Efekt zmian można zauważyć pod adresem: http://patrimex.pl/admin/ ... P.S. Zacząłem panikować i zacząłem wrzucać już wszystkie skrypt do sprawdzania błędów... ![]() Nie ma co panikować. Wypróbuj tak index.php
auth.php
Od tej pory jeżeli chcesz aby coś się wyświetliło dla zalogowanych to wpisujesz
A jeżeli chcesz dla wszystkich to piszesz normalnie bez żadnego warunku. Na na serwerze home działa. I dam ci też radę. Jeżeli nic nie wyskakuje to w twoim przypadku gdzieś warunek musiał być nie spełniony. Wtedy daj przy każdym if`ie do którego chcesz wejść else wtedy sprawdzisz który warunek jest błędny, albo nie dostarczane są do niego zmienne. Ten post edytował lessi 22.02.2010, 10:20:44 |
|
|
![]()
|
|
Lessi działa ale jeśli się wbije link: /admin/auth.php , hmmm... teraz nie działa przekierowanie z /admin/index.php na admin/auth.php...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do
Cytat Przed session_start(), nie powinno być żadnego kodu, a więc poniższe przenieś za session_start(); Cóż, mój błąd szczegółowy, choć tak nie do końca. Dobrą praktyką jest nieumieszczanie absolutnie żadnego kodu przed session_start(); potencjalnie mogącego wywołać błąd funkcji lub wypisać jakiekolwiek dane, które jeżeli zostaną wypisane przez przeglądarkę, uniemożliwią dalsze poprawne działanie skryptu. Za manualem: Cytat Note: To use cookie-based sessions, session_start() must be called before outputing anything to the browser. Cytat ale niech chociaż w odpowiedziach będzie trzymany poziom ponadprzedszkolny... A ja proszę, niech chociaż poziom dyskusji trzyma poziom powyżej gimnazjalnego dogryzania sobie nawzajem. Zdawało mi się, że jesteśmy tu by pomagać, a nie udowadniać swoją wyższość nad innymi. Pozdrawiam Ten post edytował DiH 23.02.2010, 00:02:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiedzę to tu piszą ludzie z home.pl. W teraz wam wiem czemu nie mam odposziedzi na najwazniesze pytanie? home.pl, nazwa.pl co to jest? blink.pl, tam nie ma zadnych problemów. nazwa i home sie umywa do blinka. kto chce za free miec serwis piszcie na pw. dostaniecie wszystko co wam potrzeba ? polecajacy i-mas. Jesli sie nie sprawdzie. moj e-mail imashajn@imashjan.pl a ja zwracam pieniazki.
|
|
|
![]()
|
|
Lessi działa ale jeśli się wbije link: /admin/auth.php , hmmm... teraz nie działa przekierowanie z /admin/index.php na admin/auth.php... Pokaż jakie zmiany porobiłeś w tych plikach, bo mi na home.pl działa. Cóż, mój błąd szczegółowy, choć tak nie do końca. Dobrą praktyką jest nieumieszczanie absolutnie żadnego kodu przed session_start(); potencjalnie mogącego wywołać błąd funkcji lub wypisać jakiekolwiek dane, które jeżeli zostaną wypisane przez przeglądarkę, uniemożliwią dalsze poprawne działanie skryptu. Z tym oczywiście się, czasami można też wyłączyć wyrzucanie błędów stosujac @ ale wtedy nie będziemy wiedzieć że wystąpił błąd. Z tego co wiedzę to tu piszą ludzie z home.pl. W teraz wam wiem czemu nie mam odposziedzi na najwazniesze pytanie? home.pl, nazwa.pl co to jest? blink.pl, tam nie ma zadnych problemów. nazwa i home sie umywa do blinka. kto chce za free miec serwis piszcie na pw. dostaniecie wszystko co wam potrzeba ? polecajacy i-mas. Jesli sie nie sprawdzie. moj e-mail imashajn@imashjan.pl a ja zwracam pieniazki. To czyżby nie jest reklama?? Ja jakoś nie narzekam na home.pl. Ten post edytował lessi 23.02.2010, 08:00:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 05:52 |