![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Enef- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć
Przyjmuję płatności w internecie za pomocą dotpay, chcę aby każdy klient kiedy cos kupi automatycznie dostał maila ode mnie. Poszukałem i znalazłem skrypt. Maile są wysyłane, to jest ok ale klienci jako nadawce widzą: [nazwa mojego hostingu]@web2.47.pl Hosting mam na aftermarket.pl Skrypt wygląda tak:
Co zrobić aby klient widział mojego maila? np enef@domena.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby każdy program przyjmujący nie pokazywał dostawcy musisz wysłąć logując się na skrzynkę a nie funkcją mail.
Najprościej za pomocą phpmailer - spróbuj czy umiesz, a jak tak, to poszukaj potem "phpmailer issmtp()" czyli jak się loguje na skrzynkę przez phpmialer (to kilka linijek). |
|
|
-Enef- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zaznaczę tylko, że nie znam się ani na php ani html, żaden ze mnie informatyk ale zrobię wszystko żeby to uruchomić
![]() Więc, pobrać paczke z mailerem np stąd: https://github.com/Synchro/PHPMailer. i wrzucić na serwer np do domena.pl/phpmailer/ ? Nie mogę znaleść informacji gdzie to wrzucić. A potem wystarczy tylko edytować mój plik ze skryptem do wysyłania maili? Jest dużo tutoriali jak to ustawić, więc jakoś dam radę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHPMailer wrzucasz gdzie chcesz, potem tylko masz się prawidłowo odwołać do tego require_once("ścieżka/do/PHPMailer/class.phpmailer.php")
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2025 - 05:41 |