![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem: napisałam do swojej strony plik .httaccess o następującej treści: AddType text/css css AddType application/x-shockwave-flash swf RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)-([^-]+)$ index.php?id=$3 [NC] RewriteRule ^(.*)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)-([0-9]+)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)([0-9]+)$ index.php?id=$3&ids=$5 [NC] .htaccess działa prawidłowo, problem pojawia się jedynie przy wyświetlaniu animowanego flash'a - animacja się nie ładuje. Co więcej, zrobiłam dwa sposoby wyświetlania linków w zależności od tego czy jest wybrana opcja przyjaznych linków - animacja nie działa tylko w przypadku wybrania przyjaznych linków. Czy ktoś miał podobne doświadczenie i mógłby mnie nakierować na poprawne rozwiązanie? Ten post edytował wikiania 27.08.2010, 15:14:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A jaka jest magiczna ścieżka do plik .swf
Poza tym twój serwer jak tak źle skonfigurowany, że musisz dodawać te typy? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałam typy, bo podczas przeszukiwania for odnośnie tego problemu, ktoś zaproponował, aby je dodać - masz rację, można je usunąć.
Ścieżka bezpośrednia: http://helios.serwery.pl/projekty/www.rela...a/Flash/top.swf Nawet jeżeli w samym swf ustawi się bezpośrednią ścieżkę do pliku xml to nadal animacja nie jest widoczna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
I jak dobrze rozumiem kiedy podasz tą ścieżkę na swojej stronie to nie działa tak?
Aktualna ścieżka jaką podałeś nie powinno być przepisana przez mod_rewrite -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobrze rozumiesz - nie działa, co mnie dziwi. W przypadku gdy przyjazne linki są wyłączone wszystko wyświetla się jak należy, a ścieżka jest taka sama i to wg mnie sugeruje błąd powiązany z .htaaccessem i jego interpretacją swf, ale dopiero się uczę i dlatego szukam porady...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2004 Skąd: Glogau/Breslau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy SWFObject w ogóle Ci się ładuje (czy np adres do niego nie jest przepisywane przez ten Twój htaccess na coś innego). Może jakieś błędy JS się pojawiają.
|
|
|
![]()
|
|
Mówiąc szczerze nie wiem dlaczego twój .htaccess tak reaguje
Ja na początku htaccess dodawałem regułkę Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l RewriteRule ^.*$ - [NC,L] Odpowiedzialną za bezproblemowe obsługiwanie plików -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dodałam regułę - nadal nie działa...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:06 |