![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, jak przerwać dalsze wykonywanie skryptu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wyłącza mi cały skrypt, a ja chce żeby był widoczny, ale nie wykonywał się dalej.
Może dodam trochę kodu. Programuje na framework'u.
Ten post edytował RooFi07 6.08.2012, 19:27:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak może być 'widoczny' ?
Czy my w ogóle mówimy o php ? Ten post edytował toaspzoo 6.08.2012, 19:27:01 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Wyżej dodałem kod, tak widoczna część w przeglądarce się nie ukazuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ktoś nie ma dostępu do danej akcji przekieruj go do odpowiedniej podstrony ze stałym błędem, a np. jeżeli nie jest zalogowany do strony z logowaniem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak chcę zrobić w ostateczności, ale nieraz już chciałem zrobić coś takiego, żeby zatrzymać skrypt. Więc nie bardzo się da, tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatecznością nazwałabym owe zatrzymywanie skryptu cokolwiek przez to rozumiesz bo jakbyś nie zauważył nikt nie rozumie o czym Ty mówisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wyłącza mi cały skrypt, a ja chce żeby był widoczny, ale nie wykonywał się dalej. Tobie chodzi o to, żeby po stwierdzeniu, że użytkownik nie jest zalogowany (czy cokolwiek), przestała się wykonywać pozostała część kodu, która wykonałaby się, gdyby mogła. To można osiągnąć odpowiednio zaprojektowaną architekturą aplikacji. Ale w tym przypadku jaki przedstawiasz, prawdop. pozostaje Ci tylko rzucić specjalny wyjątek zamiast tego exit i złapać go gdzieś daleko, bez wyświetlania komunikatu, żeby np. wysłać do przeglądarki dotychczas zbuforowany HTML, domknąć tagi html czy cokolwiek tam trzeba zrobić, żeby się strona pokazała z dotychczas wygenerowaną treścią (nie znam tego fw, to code igniter?). -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 17:50 |