![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Qechua- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam coś takiego:
Plik co prawda zapisuje do pliku, ale tylko: Array Array Array Array Array Array Array Array Array Array Próbowałem zamienić: na itd, ale w takim wypadku nic nie zapisuje. Co robię źle ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $aResults[] = array( "id"=>0,"value"=>$tt);
a: $aResults = array( "id"=>0,"value"=>$tt); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Qechua- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Musi to na rusi
![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Qechua- |
![]()
|
Goście ![]() |
No już lepiej, ale zapisuje mi tylko 1 wiersz zamiast całej tablicy ;/
Może podam większą część kodu w któej występuje problem:
Ogólnie chodzi o to, że ten skrypt powinien usunąć mi powtarzające się wiersze w tablicy, jednak nie usuwa powtórzeń, więc chciałem spróbować zapisać tą tablicę do pliku i sprawdzić czy nie ma tam jakichś białych znaków, które przeszkadzają w usuwaniu powtórzeń, no ale coś mi to nie idzie... |
|
|
![]()
|
|
No bo za kazdym razem nadpisujesz zawartosc pliku. NIe nadpisuj a dopisuj. Otworz plik z własciwym atrybutem.
A w ogóle ja to bym dał poza pętlą i juz: I juz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Qechua- |
![]()
|
Goście ![]() |
No rzeczywiście, już jest ok.
Wielkie dzięki ![]() Okazuje się że mam niepotrzebne spacje, ale nie na początku ani na końcu (w końcu używam trim), ale w środku, między wyrazami. Jak najprościej się ich pozbyć ? |
|
|
![]()
|
|
str_replace() - zamieniaj spacje na "nic"
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Qechua- |
![]()
|
Goście ![]() |
Troszkę nieprecyzyjnie się wyraziłem.
Chodzi o to, że jedna spacja ma być, ale nie więcej, czyli chciałbym zamienić wszystkie spacje, których jest co najmniej 2 lub więcej na jedną. Jakiś preg_replace ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jakiś preg_replace ? Dokładnie ![]() A na przyszłość pisz od razu dokładniej ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Qechua- |
![]()
|
Goście ![]() |
A konkretnie taki, gdyby ktoś potrzebował:
Dzięki za pomoc Nospor :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |