![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam problem , pracuję nad rejestracją dla swojej strony i chciałbym aby wysyłany tekst na maila przychodził jako html ( narazie żadne znaczniki typu <b> itp nie działają ) Chodzi mi o fragment $list = abym mógł zamiast /n/r używac kodów html. Oto troche mojego kodu : // jeżeli nie ma żadnego błedu, użytkownik zostaje zarejestronwany i wysłany do niego e-mail z linkiem aktywacyjnym if ($blad == 0) { $haslo_md5 = md5($haslo); // zaszyfrowanie hasla $active = uniqid(rand()); // $active = md5(mktime()); tworzenie unikalnego kodu dla użytkownika $wynik = mysql_query("INSERT INTO $tabela (name,login,haslo,mail,active,active_time) VALUES ('{$name}','{$login}','{$haslo_md5}','{$mail}','{$active}','{0}')"); if ($wynik) { TUTAJ MAM PROBLEM : $list =" Witaj,\r\r Kliknij w link, w celu aktywowania swojego konta. http://www.a.com.pl/new_partners/weryfikac...sh=$active \r <b>Informacje o koncie:</b> Login: $login Haslo: $haslo \n Pozdrawiamy ssi.com.pl "; mail($mail, "Rejestracja w Portalu i", $list, "From: PORT.COM.PL<biuro@xxxxi.pl>"); echo '<p>Dziękujemy za rejestrację! W ciągu nabliższych 5 minut dostaniesz wiadomość e-mail z dalszymi wskazówkami rejestracji.</p>'; mysql_close($polaczenie); exit; } } mysql_close($polaczenie); } Z góry dziekuje za pomoc , albo chociaż naprowadzenia na dobrą drogę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołącz odpowiednie nagłówki. Przykład wprost z manuala:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. korzystając z http://phpmailer.worxware.com/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz zobacze co mi z tego wyjdzię , dziękuje za pomoc
Czyli po $wynik = mysql_query("INSERT INTO $tabela (name,login,haslo,mail,active,active_time) VALUES ('{$name}','{$login}','{$haslo_md5}','{$mail}','{$active}','{0}')"); if ($wynik) { dodaje np: // niezbędne nagłówki do wyświetlania wiadomości HTML $naglowki = "MIME-Version: 1.0" . "\r\n"; $naglowki .= "Content-type:text/html;charset=iso-8859-2" . "\r\n"; // opcjonalne nagłówki $naglowki .= 'From: <poc.@wp.pl>' . "\r\n"; // $naglowki .= 'Cc: <'$mail'>' . "\r\n"; // tytuł wiadomości $tytul = 'jakas tresc'; // całkowita treść wiadomości $tresc = nl2br($tresc); $list = <<< KONIEC <html> Witaj, Kliknij w link, w celu aktywowania swojego konta. http://www.ari.com.pl/new_partners/weryfi...sh=$active <b>Informacje o koncie:</b> Login: $login Haslo: $haslo Pozdrawiamy </html> KONIEC; // wysyłanie wiadomości e-mail mail($mail, " $tytul, $wiadomosc, $naglowki"); } i dlasza część kodu echo '<p>Dziękujemy za rejestrację! W ciągu nabliższych 5 minut dostaniesz wiadomość e-mail z dalszymi wskazówkami rejestracji.</p>'; mysql_close($polaczenie); exit; } } mysql_close($polaczenie); } dobrze rozumiem Ten post edytował airgucio 27.06.2013, 13:06:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Uzywaj bbcode!
2) Nie: mail($mail, " $tytul, $wiadomosc, $naglowki"); a: mail($mail, $tytul, $wiadomosc, $naglowki); Co wy macie za manie walenia bezmyźlnie tych cudzysłowi gdzie popadnie? Im wiecej tym lepiej? Nie, nie lepiej |
|
|
![]()
|
|
Początkujący albo jeszcze nieogarnięty w tym dlatego tyle tego daje (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:51 |