![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
to fragment mego formularza chę aby formularz wysyłał dane do danej osoby jak i kopie do mnie i nie wiem gdzie to wpisać w linijce rozpoczynającje się od mail wpisałem mail['mójadres@gmail.com'] ale nie działa podrzucam kod CODE defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' ); $ogloszenie = com_pobierzOgloszenie($wybraneOgloszenie); $osoba = com_pobierzOsobe($user_id); $mjHeader = "From: ". $_POST['imieinazwisko'] . " <" . $osoba->email . ">\r\n"; mail($ogloszenie->email, $_POST['temat'], $_POST['tresc'], $mjHeader,$_mail['mójmail@gmail.com']); ?> nikt nie wie jak to naprawić ? Ten post edytował aleo 22.10.2008, 20:36:59 -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyśle do Ciebie ukrytą kopię. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem tak ale mail nie przychodzi
![]() Tak wygląda formularz http://sabayonlinux.pl/upload/tmp/fomularz.txt A tak skrypt który to przetwarza i wysyła na serwer . http://sabayonlinux.pl/upload/tmp/skrypt.txt Co jest nie tak ? P.S Proszę o pomoc . -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 31 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: WAT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Specjalistą nie jestem ale nie podoba mi się to:
plik formularza, linia 34 <form action="" action powinno zawierać ścieżkę do pliku przetwarzającego formularz plik skryptu, linia 12 mail($ogloszenie->email, $_POST['adresemail'] ,$_POST['temat'], $_POST['tresc'], $mjHeader); Dziwnie... O_o Poprawną składnię funkcji masz tutaj Jeśli więc chcesz wysłać ukrytą kopię do siebie musisz użyć funkcji mail() dwa razy, np tak:
Ten post edytował YaQzi 26.10.2008, 14:28:05 -------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może porostu tam gdzie wysyłasz podasz mail klienta i swój?
np:
później wywołujesz ową funkcje maila zgodnie z manualem mail() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może porostu tam gdzie wysyłasz podasz mail klienta i swój? np:
później wywołujesz ową funkcje maila zgodnie z manualem mail() To chyba najpewniejsze rozwiązanie, chyba że zależy ci na tym aby osoba która dostanie maila nie widziała tego drugiego adresu. -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
sorry ze odświeżam mam tak
CODE mail($ogloszenie->email, $to , $_POST['temat'], $_POST['tresc'],$mjHeader); ale mail nie dochodzi ![]() -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zdefiniuj nie chodzi. wywala jakiś błąd coś nie działa? i pokaż kod wysyłający maila tzn wszystko nie tylko funkcje mail.
Ten post edytował piotrooo89 1.11.2008, 22:24:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CODE $to = 'osoba@example.com'; session_start(); if ($_POST['token'] == $_SESSION['numbers']) { defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' ); $ogloszenie = com_pobierzOgloszenie($wybraneOgloszenie); $osoba = com_pobierzOsobe($user_id); $mjHeader = "From: ". $_POST['imieinazwisko'] . " <" . $osoba->email . "> \r\n"; mail($ogloszenie->email, $to , $_POST['temat'], $_POST['tresc'],$mjHeader); //$to zmienna z mail'em do mnie . echo "Dziękujemy. Twoja wiadomość została wysłana"; } else { echo "Popraw następujące dane przed kontynuacją: - kod weryfikacyjny "; } ?> ... kod formularza Jak mam tak jak teraz mail nie jest wysyłany do mnie ani do danej osoby . -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to trochę banalne, ale poprostu funkcja mail nie chodzi na twoim serwerze?
Wpisz coś takiego:
I zobacz czy pójdzie mail. Ja już raz tak miałem, bodajże kiedyś yoyo.pl nie obsługiwało mail() -------------------- Przyjaciół można mieć fałszywych. Wrogowie są zawsze prawdziwi - ojciec chrzestny
|
|
|
![]()
|
|
nie no bez jaj
![]() Wszystko chodzi jak należy serwer w home.pl Tylko jak do skryptu wklejam kod aby wysyłało również do mnie ukrytego maila . Skrypt nie wysyła wcale maila ani do mnie ani do danej osoby . p.s Nie wiecie jak rozwikłać ten problem ? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:44 |