![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z zamianą spacji po pojedynczych znakach na twarde, niełamliwe spacje. Przykłady z internetu (nie działają): Nie działa też proste: (bez spacji między & a nbsp, ale forum głupieje ![]() O co może chodzić? jak sobie poradzić? Ten post edytował Dapi 18.10.2012, 19:44:39 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w funkcji str_replace, ale jeżeli to nie to to powinieneś mieć nbsp w kodzie strony.
Pozatym nie powinno się już używać ereg_replace tylko preg_replace. A kod PHP powinien być w tagach [ PHP ]
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z reguły używam str_replace, ale tu mnie zawodzi.
Przy zamianie przykładowo wszystkich spacji na twarde działa, ale jeśli chodzi o pojedyncze znaki, już jest problem. Możliwe, że problemem jest konfiguracja serwera? -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o coś takiego Ci chodzi?
Nie do końca rozumiem jaki masz problem. Może go dokładniej opisz. dodałem na pastebin: http://pastebin.com/WkTEFzdY bo forum coś miesza Ten post edytował jaslanin 18.10.2012, 20:00:03 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Po prostu: nie działa.
Chcę zamieniać spacje na twarde spacje po pojedynczych znakach (a, w, i, z, itp), ale po przepuszczeniu przez wymienione w pierwszym poście funkcje, spacje nie zmieniają się. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, bo powinno bez problemu śmigać. -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
patrzyłeś na ten kod: http://pastebin.com/WkTEFzdY ?
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Asz kurcze...
Wszystko działa, problemem natomiast jest przeglądarka. Firegug raz pokazuje twarde spacje, raz nie, w zależności od tego jak mu się podoba, a wbudowane w Firefoxa "Zbadaj element" nie pokazuje ich w ogóle. Dopiero po wrzuceniu tekstu do textarea, widać, że wszystko śmiga. -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 6 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzaj w Firefoxie ctrl+u będzie:
ala ma kota i mysz z drugiej strony u mnie tez na firebugu nie widać twardej spacji, dziwne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 05:24 |