![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie być może dla wielu banalne, jednak męczę się z tym od kilku godzin.
Pobrałem paczkę języka polskiego ze strony opencart.com, paczka rzekomo pasuje do wersji 1.5.5.X, więc liczę na to, że i w wersji 1.5.6 też zadziała. Wrzuciłem odpowiednie katalogi do folderów /admin/language i /catalog/language Niestety w adminie nie widzę nigdzie jakiej kolwiek wzmianki na temat nowych paczek językowych. W dziale /System/settings/MojSklep -> Edit/Local/Language jest tylko opcja English, podobnie w /System/Localisation/Languages. Widzę w bazie,w tabeli oc_languages tylko jeden wpis dotyczący języka angielskiego, ale nie wierzę w to, aby zmiana języka wymagała od użytkownika ręcznego dodania takiego wpisu (a może jednak się mylę?) Byłem przekonany, że zmiana języka to tylko umieszczenie właściwych folderów we właściwych miejscach, reszta powinna odbyć się automatycznie (zaczytanie dodatkowej opcji na listę dostępnych języków). Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć co pominąłem? Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Ja widzę coś innego w dokumentacji:
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja widzę coś innego w dokumentacji: nie bardzo wiem jak interpretować Twoją wypowiedź. Na obrazku zamieszczonym przez Ciebie wskazany jest jeden z dwóch dostępnych katalogów językowych (drugi jest w adminie). w obu lokalizacjach umieścilem katalogi z plikami językowymi języka polskiego. i nie wiem co dalej, bo już w ustawieniach panelu administracyjnego nadal mam dostępny tylko j. angielski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.05.2025 - 12:27 |