![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robię sobie taki projekt jak "Drugie konto", potwierdzenie że to konto jest drugiej danej osoby musi się odbyć z dwóch stron żebym mógł pobrać listę multi kont, jak to mogę zrobić?, pomysł pewnie był kiedyś lecz niewiem jak takie coś się nazywa, nie obraże się jeśli ktoś skieruje mnie do google :-).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to trochę bardziej rozpisać? Bo temat wydaje się zbyt zamglony.
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Możesz to trochę bardziej rozpisać? Bo temat wydaje się zbyt zamglony. jasne, to był tylko przykład, jeśli klucz->wartosc2 == klucz2->wartość to wyswietli, jak to zrobić? (jeśli któryś z kluczy nie będzie miał jako wartość nazwy drugiego klucza to go nie wyswietli) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne, to był tylko przykład, jeśli klucz->wartosc2 == klucz2->wartość to wyswietli, jak to zrobić? (jeśli któryś z kluczy nie będzie miał jako wartość nazwy drugiego klucza to go nie wyswietli) Dalej nie wiadomo o co chodzi. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dalej nie wiadomo o co chodzi. to inaczej
Jeśli osoba o nicku "aaa" ma dane: nick-aaa, nick2-bbb a osoba "bbb" ma dane: nick-bbb, nick2-aaa to wyswietli, jeśli tylko jeden rekord (aaa lub bbb) ma a drugi niema to nie wyswietli. Dodam że rekordów może być 300+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to wyswietli, jeśli tylko jeden rekord (aaa lub bbb) ma a drugi niema to nie wyswietli. jeszcze raz ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
jeszcze raz ![]() Jeśli rekord o `nick`:'aaa', `nick2`:'bbb', a rekord2 o `nick`:'bbb', `nick2`:'aaa' to je wyswietli, jeśli jeden z rekordów nie spełni warunku (rekord o nicku aaa lub bbb) to pominie je, i sprawdzi kolejne rekordy czy mają na wzajem na przykład `nick`->'nick3', `nick2`->'nick4', `nick`->'nick4', `nick2`->'nick3' rekordów może być 300-nie przekorczy (chyba) 4000. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rekurencja.
Raczej niełatwa do zaimplementowania w BD, bo nie do tego służą. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem to chcesz wyświetlić osoby, które mają ze sobą sparowane konta? Wystarczy tutaj takie zapytanie:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem to chcesz wyświetlić osoby, które mają ze sobą sparowane konta? Wystarczy tutaj takie zapytanie:
kod działa poprawnie ALE... wyświetla: aaa bbb bbb aaa zwykły if php będzie tu najlepszy żeby nie powtarzało jak coś już jest (tylko w odwrotnej kolejności) ? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
kod działa poprawnie ALE... wyświetla: aaa bbb bbb aaa zwykły if php będzie tu najlepszy żeby nie powtarzało jak coś już jest (tylko w odwrotnej kolejności) ? przepraszam za spam ale niemam opcji edycji postu, if ($tablica['nick'].$tablica['nick2'] != $tablica['nick2'].$tablica['nick']) - wiem że wyszlem na d... ale takie coś nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
gdzie ty to w końcu chcesz sprawdzać ? jak bez powtórzeń to SELECT DISTINCT
Ten post edytował com 1.04.2014, 17:22:03 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Działa, dziękuje za pomocną odpowiedź oraz także innym za poświęcenie czasu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |