![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, czytałem o tym, że nie powinno się stosować tego typu sortowania do pobierania z bazy wyników. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć przykładu jak pobrać wszystkie wyniki i wyświetlić je w losowej kolejności.
Dodam tylko, że to czy będą one posortowane losowo czy normalnie zależy od tego czy pewna zmienna posiada stan 0 czy 1. Pozdrawiam i proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak nie chcesz używać ORDER BY RAND() możesz je pomieszać w PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up - to nie będzie dobre gdy ma dużo rekordów bądź chce zastosować limit z wybranymi kryteriami
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@seba123: To w ogóle nigdy nie będzie dobre. Pod absolutnie każdym względem jest dziesiątki razy gorze od i tak fatalnego ORDER BY RAND().
|
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
I na tym właśnie polega problem, każdy pisze coś innego a ja nie wiem kogo słuchać
![]() |
|
|
![]()
|
|
W podanym przez @skowron-line artykule i w ~50 pośrednio podanych przeze mnie masz z pokrywające się informacje.
|
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuje, zastanawiam się jeszcze czy w przypadku małej ilości użytkowników i pobieraniu max 20 rekordów z bazy ORDER BY RAND jest również nie zalecane?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje, zastanawiam się jeszcze czy w przypadku małej ilości użytkowników i pobieraniu max 20 rekordów z bazy ORDER BY RAND jest również nie zalecane? Można zastosować ale, Nie odwalaj fuszerki, naucz się robić porządnie bo później już zawsze będziesz tak robił. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:54 |