![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dlaczego mi występuje ten błąd Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF tratata on line 46
Pomóżcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to chyba oczywiste, else if musi być po if'ie. W twoim przypadku jest po else
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo masz pośrodku else gołe :/
W takim warunku może być tylko JEDNO else... na samym końcu, a nie gdzieś pośrodku. Źle pozamykane klamry masz i nie widzisz przez to. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To wywal wnętrza i używaj wcięć... Co Ci zostaje?
Pamiętaj, że ELSE albo nie występuje w warunku, albo jest OSTATNIĄ jego instrukcją, czyli prawidłowe jest:
Ale nieprawidłowe już jest walnięcie ELSE przed ELSEIF, bo else oznacza wszystko co nie pasuje do tego co powyżej. Jak więc ELSEIF po nim miało by nawet zostać wykonane, skoro ELSE zawsze się dopasuje i nie dopuści do tego co za nim? Trochę kłania się logika do Twojego problemu i znajomość składni języka... |
|
|
![]()
|
|
To wywal wnętrza i używaj wcięć... Co Ci zostaje?
Pamiętaj, że ELSE albo nie występuje w warunku, albo jest OSTATNIĄ jego instrukcją, czyli prawidłowe jest:
Ale nieprawidłowe już jest walnięcie ELSE przed ELSEIF, bo else oznacza wszystko co nie pasuje do tego co powyżej. Jak więc elseif po nim miało by nawet zostać wykonane, skoro ELSE zawsze się dopasuje i nie dopuści do tego co za nim? No to dałem
I jak by skrypt nie patrzy czy jest zbanowany tylko po prostu loguje :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co tu jest do rozumienia.
Masz tu gotowca.
PS. Po co ci te mały przed porównywaniem dwóch wartości ? Ten post edytował peter13135 24.06.2011, 16:10:05 |
|
|
![]()
|
|
Mam pytanie... Czy Ty myślisz i widzisz co w kodzie Ci pokazałem strzałką?
Zobacz że za ELSE masz kolejny ELSEIF, który nigdy i tak by sie nie wykonał. Dlatego nie pisz, że to jest IF, skoro wyraźnie w pierwszym poście jak byk widać, że to co teraz zapisałeś, jest w kodzie jako ELSEIF ! Ja już nawet nie mówię o jakości kodu bo @$login i mu podobne po prostu zabijają co wrażliwszych na poprawność webmasterów (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
@up
aaa... już skojarzyłem, dzięki @up2 thx |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:18 |