![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z usuwanie rekordów z tabeli (nazwijmy ją potomnej). Tabele: Pracownicy: +-------------+-----------+ | worker_id | name | +-------------+-----------+ Obiekty: +-------------+--------------+---------+ | object_id | worker_id | name | +-------------+--------------+---------+ Statusy: +-------------+---------+ | object_id | name | +-------------+---------+ Chcę usunąć pracownika, a co z tym idzie resztę danych z nim związanych, obiekt to formalność, mam problem z statusami, ponieważ nie ma nie ma id pracownika. Próbowałem coś w ten sposób:
Ale otrzymuje błąd: #1146 - Table 'obj.worker_id' doesn't exist. Pozdrawiam A. Ten post edytował sannin 7.07.2011, 16:46:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw relacje, silnik innoDB i kaskadowo usuwaj połączone
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się tego zrobić w taki sposób jak zacząłem ? Będę musiał zrobić to samo na FireBird embedded, dlatego nie chcę za bardzo kombinować...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Dzięki,
polecam http://www.mytechmusings.com/2008/04/using...s-in-mysql.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:04 |