![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki nietypowy problem. TESTUJĘ okno POPUP [bez Javascriptu] i wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt, że w oknie pop-up jak kliknę wyskakuje mi ten sam wynik - mimo, iż klikam na różne wyniki. Przykładowo: mam 4 wyniki z bazy. Klikam na pierwszy - i jest OK, potem klikam na 3 - pokazuje mi to samo co w pierwszym, gdy klikam na kolejny - to samo co w 1. Jak to mogę zmienić. Dodam, że okno POP-up jest bez JS a w samym tym 'oknie' chcę wyciągnąć dane o konkretnym rekordzie. Wszystko zaś roibię w pętli WHILE. Oto kod [CSS jest OK]:
//Okno POP-UP
Ktoś ma może pomysł? Może przeglądarka tak zapamiętuje ostatni lub pierwszy rekord, że nie wyświetla innych? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrozumialem ze chcesz po kliknieciu w konkretny link wyswietlic konkretny rekord.
Musisz w takim razie przekazac parametr z konkretnym ID ktory chcesz pobrac. W oknie popup wyciagasz z tabeli dane o konkretnym id. Ten post edytował dublinka 22.07.2019, 19:13:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak najbardziej. Chciałbym mieć w panelu wszystkie rekordy - rozpisane w skrócie. Gdy kliknę w 'Pokaż', chciałbym wszystkie szczegóły dotyczące konkretnego JEDNEGO rekordu. I jak to zrobić. Problem w tym, że w oknie POPup pokazuje pierwszy rekord z listy a nie każdy.Przesyłam większą część kodu, aby nie wyglądało, jakby to było wyrwane z kontekstu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal caly ten kod popupa z petli.
Trzymaj go gdzies indziej ale nie w petli. Po drugie to tak nie zadziala. Nie wygenerujesz tego tak zeby popup to pokazal od razu. najlepiej to tylko dac link z parametrem id (tak jak to robisz dla usuniecia chocby) i w kodzie popup polaczyc sie z baza, czytac z tabeli konkretny id i pokazac dane. Mozna jeszcze podczas czytania danych w petli przypisac konkretne sesje do konkretnych danych ale link zostaje. Wtedy zamiast ponownie laczyc sie z baza wyswietlac dane z sesji. Tyle ze tak sie nie powinno robic tzn przechowywac danych w sesjach. Zobacz sobie co pokazuje kod zrodlowy wygenerowanej strony. (Pętla) Ten post edytował dublinka 22.07.2019, 19:44:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inna sprawa że id może być w kodzie tylko jeden.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inna sprawa że id może być w kodzie tylko jeden. Dokładnie, musisz zacząć poprawnie odwoływać się z selektorów <a> do prawidłowych div'ów. Czyli: A i w div pop-up:
Pisane z pamięci, może być literówka. Kolejna rzecz tak jak wspomniane przez @dublinka takie rozwiązanie jest "brzydkie". Tworzysz tych pop'upów tyle ile masz rekordów. Nie prościej by było stworzyć stworzyć JEDNEGO okienka i wypełniać go danymi po naciśnięciu linku [POKAŻ] ? |
|
|
![]()
|
|
Szczerze mówiąc, właśnie chodzi mi o to:
- wyświetlanie pojedynczego rekordu w osobnej karcie ale ze wszystkimi danymi dla indywidualnego ID rekordu - w tym samym lub na tej samej stronie ale jako POP-UP. Jak mogę to zrobić inaczej niż podawano - to grzebanie w kodzie nie ułatwia zadania. To mój prywatny, domowy projekt - więc nie będzie raczej pokazywany publicznie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To co ci podal leonpro778 to 10 sekund roboty, szczegolnie ze podal ci dokladnie co i gdzie masz zmienic. W czym problem?
Jesli zas naprawde sie upierasz, ze to ma byc na nowej karcie, znaczy ze to ma byc normalna podstrona z info o tym rekordzie. Musisz wiec taka podstrone wpierw zrobic. A czy ja potem bedziesz odpalal w popup czy nie to juz inna sprawa -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dobra, sprawdziłem wszystko. Działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 12:12 |