![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Można powiedzieć że jestem początkujący z uwagi na długą przerwę w tworzeniu stron więc zwracam się do Was o pomoc, Zrobiłem na stronie opartej na divach, menu poziome, wszystkie elementy ustawione są blokowo od prawej strony, chciałbym jednak żeby jeden element był od lewej strony paska i nie wiem jak to zrobić W pliku HTML mam: <div class="menu"> <ul> <li><a href="#">Logowanie</a></li> <li><a href="#">Rejestracja</a></li> <li><a href="#">Cennik</a></li> <li><a href="#">Strona Główna</a></li> < to chciałbym mieć po lewej stronie na pasku menu <li><a href="#</a></li> </ul> </div> w pliku CSS mam: .clear { clear: both; background: none; } .menu{ width: 100%; overflow: hidden; border-bottom: 0px solid black; margin: 0px 0px 5px 0px; background: #ABBEBE; } .menu ul{ margin: 0; padding: 0; padding-left: 10px; font: bold 14px Verdana; list-style-type: none; } .menu li{ display: inline; margin: 0; } .menu li a{ float: right; display: block; text-decoration: none; margin: 0; padding: 7px 8px; border-right: 1px solid white; color: white; background: #414141; } .menu li a:visited{ color: white; } .menu li a:hover, .menu li.selected a{ background: black; } ![]() Jeśli ktoś by coś doradził jak ten jeden element przesunąć do lewej to będę wdzięczny. Pozdr Piotr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
VOKIEL, dokładnie o coś takiego mi chodziło, bardzo dziękuje za kod!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:56 |