![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jest to dość dziwne połączenie. Pytałem na innych forach (joomla, smarty) ale nikt nie potrafi odpowiedzieć. Jak połączyć model MVC z Joomla używając smarty? Udało mi się ogolnie odpalić Smarty w Joomla, ale wersja 1.5 używa MVC. Wiem że jest dużo przeciw ale mimo wszystko lubie uzywac smarty ![]() Przykladowy controler z joomla:
tutaj jest tutorial http://www.joomladevuser.com/tutorials/com...-i-the-frontend Dzieki za wszelka pomoc! Ten post edytował atomp3 3.07.2008, 11:26:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na mój gust to na zadane przez Ciebie pytanie odpowiedziałeś sobie w przykładowym kodzie, angielskie komentarze wskazują na to, że klasa JRequest a konkretniej metoda getVar jest odpowiedzialna za przypisywanie szablonów. Na twoim miejscu grzebałbym właśnie w tej metodzie, i zmusił ją, aby zamiast swoich szablonów przypisywała szablony smartowe :-). Potem jeszcze chwila walczenia z display co by odwoływał się do smartowego display i powinno działać. Ponieważ nie słyszałem jeszcze o takim pomyśle to życzę powodzenia. Ten post edytował John 5.08.2008, 00:23:00 -------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 17:53 |