![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pliki do logowania do panelu ale nie wiem czy wszystko jest poprawnie zrobione, jeżeli coś jest źle to piszcie poprawie.
index.php (logowanie): users.php (użytkownicy i hasła): panel.php (strona widoczna po zalogowaniu):
i druga sprawa to bezpieczeństwo sesji, a dokładnie czy kod: muszę dodać do każdego pliku? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php automatycznie kojaży ip, przegladarke i inne z sessją i użycie da niepowodzenie
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czyli wystarczy dać ten kod tylko w pliku z logowaniem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jak masz pętle foreach to w warunku dodaj break; ponieważ gdy masz 100 userów i user który chce sie zalogować jest pierwszy to wyszuka go, ale nadal bedzię szukało go w tablicy, a break; zastopuje działanie pętli czyli skrypt będzie bardziej optymalny
|
|
|
![]()
|
|
ok dzięki break dodany
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:15 |