![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuję sobie poradzić z tym problemem już od kilku dni ale bezskutecznie. Mam kod który po kliknięciu na mapie pokazuje w dymku adres. Jeżeli kliknę np na wodę to znacznik zostaje przesunięty na najbliższą lokalizację gdzie jest adres... a ja potrzebuję żeby znacznik pozostał w miejscu i po prostu nie zwracało adresu. Oto mój kod:
Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie mam jak teraz tego sprawdzić, ale rób tak że twórz nowy marker nie w miejscu które zwraca GeoCoder tylko w miejscu kliknięcia. Prześledź też odpowiedź GeoCoder'a i spróbuj zrobić if dla swojego przypadku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak piszesz czyli zamiast:
point = new GLatLng(latlng); dałem point = new GLatLng(clicked.y, clicked.x); ale nie wyświetla markera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Też nigdzie na mapie nie ma znacznika. Czyli co mam zrobić żeby naprawić zasięg zmiennych?
Teraz poprawiłem i pokazuję się znacznik tylko w jednym miejscu ale nie w tym 51,21 ale w 50,20... czyli pewnie w najbliższej okolicy gdzie jest jakiś adres. No ale dlaczego nie łapie mi miejsca gdzie klikam? |
|
|
![]()
|
|
Zainstaluj FireBuga pod Firefoxem albo odpal DragonFly pod Operą i wejdź w zakładkę konsola.
Dostaniesz cały obiekt jak na dłoni. Podpowiem response.name (to miejsce kliknięcia) i dodaj sprawdzanie czy Placemark jest zdefiniowany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
FireBug wywala mi błąd:
"clicked is undefined" var marker=new GMarker(new GLatLng(clicked.y, clicked.x), {draggable: false}); Hmmm to może inaczej spróbuje robić... tylko jak z "place.address" oddzielić informacje... tzn w tym mi zwraca Ulica, Kod Pocztowy i miasto. Jak zrobić żeby z tego tylko uzyskać ulicę? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:46 |