![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pisze z małej uczelni, chcemy odświeżyć naszą strunę i wybrać jakiegoś darmowego CMS. Wejść na stronę będzie kilkadziesiąt dziennie, maksymalnie kilkaset. Wykonawcy proponują różne rozwiązania, najwięcej jest ofert z Joomla, Drupal i Wordpress. Nie wiem który byłby dla nas odpowiedni. Zależy nam następujących cechach: - bezpieczny - dobry dla SEO - strona nie będzie aż tak bardzo rozbudowana ale chciałbym aby były jakieś "rezerwy" na możliwości wykonania nowych pomysłów w przyszłości - w miarę łatwo konfigurowalny. Czytałem że Drupal jest trudny, nie wiem na czym polega jego trudność, więc zadam pytanie, czy osoba która nie jest programistą da sobie radę bez wielogodzinnego ślęczenia na forach jak coś zrobić? System będzie wstępnie skonfigurowany przez wykonawcę, pozostają jakieś późniejsze raczej niewielkie modyfikację. Nie zamierz sam pisać żadnych wtyczek bo nie jestem programistą. Z góry dziękuje za wypowiedzi, pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko z interpretacją tego punktu:
"- strona nie będzie aż tak bardzo rozbudowana ale chciałbym aby były jakieś "rezerwy" na możliwości wykonania nowych pomysłów w przyszłości" Bo nowe pomysły to może być kalendarz wydarzeń, pokaz slajdów, ale również zaawansowany ACL z kontami wykładowców, studentów itp ![]() Najłatwiejszy bez wątpienia jest Wordpress. Jeśli chodzi o najwięcej możliwości i dowolność konfiguracji to zdecydowanie Drupal. Joomla znowu to coś pośredniego, możliwościami bliżej do Drupala, a obsługą do Wordpressa. Ogólnie mówiąc, chcesz łatwej obsługi, prostej konfiguracji? Wordpress. Kiedy przyjdą wielkie pomysły z którymi ten cms sobie nie poradzi, wtedy pomyśl o Drupalu ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam."
Proponuję zakupić PC Format nr 9 2013 i zapoznać się z artykułem "Zarządzaj treścią na WWW" Są tam bardzo dobrze opisane wyżej wymienione systemy zarządzania treścią + MODx. Może akurat ten ostatni będzie odpowiedni dla waszego projektu. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:50 |