![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce wysłać dane metodą POST klikając na zwykły, tekstowy odnośnik.
Odnośnik użyty w elemencie a href nie może wysłać danych metodą POST, ponieważ element a obsługuje tylko wysyłanie parametrów za pomocą metodą GET. Więc w jaki sposób napisać kod javascript, aby wysłać dane metodą post? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast dajesz link do jakiej strony ma się wykonać akcja :-) np.:
Ten post edytował sebekzosw 6.07.2008, 13:40:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 20 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można też ajax'em
Kod <html>
<head> <script> function ZapytaniePHP(url, post){ if (window.XMLHttpRequest)xmlHttp = new XMLHttpRequest(); else if (window.ActiveXObject)xmlHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); if (xmlHttp == null){alert("Nie udało się zainicjować obiektu xmlHttpRequest!");return;} xmlHttp.onreadystatechange = function (){ if (xmlHttp.readyState == 4 || xmlHttp.status == 200){ document.body.innerHTML = xmlHttp.responseText; } } xmlHttp.open("POST", url, true); xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded'); xmlHttp.send(post); } </script> </head> <body> <a onclick="ZapytaniePHP('adres.php', 'zmienna=wartosc&druga=drugawartosc')">post</a> </body> </html> Ten post edytował loganek 6.07.2008, 13:38:16 -------------------- Impossible is nothing!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim witam wszystkich na tym forum, bo to mój pierwszy post (i od razu prośba)
![]() Szukając rozwiązanie mojego problemu znalazłem ten temat i odkopując go pragnę was prosić o pomoc Próbowałem zmodyfikować ten kod żeby otrzymać takie coś 1. Wchodzę na index.html 2. Automatycznie po wejściu na stronę się wysyła wartość "blabla" nazwy "sa" (sa to formularz na mojej stronie) do "imie.html" Jedyne co na razie udało mi się osiągnać to Niestety spodziewam się, że idę złą drogą, ale na razie moje doświadczenie z JS jest znikome. Proszę Cię, jak nawet dokładnie nie wiesz jak to wysłać, to chociaż o temat bądź wyrażenie pod którym mogę o tym poczytać i znaleźć rozwiązanie problemu. Z góry dziękuję --- Powinienem założyć nowy temat, bo nazwa tego nie do końca odzwierciedla moje wyzwanie? Z racji tego, że zrobiłem postępy, jednak jeszcze nie mogę tego do końca rozgryźć. Mianowicie, użyłem skryptu użytkownika o nicku loganek, dostosowując go (skrypt, nie użytkownika) do moich potrzeb. Niestety jest jeszcze jedno ale, ale czemu to nie chodzi
Samo onload działa, bo np. wstawiając kod
alert wyskakuje. Ten post edytował krzkar 5.05.2009, 08:47:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 09:57 |