![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydziobałem logowanie przez
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Secured"'); i wszystko chodzi ładnie pięknie, ale czy mogę to jakoś obejść ? Ponieważ często korzystam z panelu po autoryzacji chciałem sobie zrobić skrót, załóżmy w jakiejś kropce po jakimś słowie, na określonej stronie. W związku z tym musiałbym jakoś przekazać zmienną PHP_AUTH_USER i _PW, tylko jak. header('PHP_AUTH_USER: user') ? Nie działa. Zauważyłem że można by tak zrobić przy autoryzacji przy pomocy <input>owanego <form>ularza, lecz wolałbym nie przerabiać wszystkiego od początku. I nie chciałbym omijać logowania w żaden inny sposób by nie pozostawić ewentualnej luki, oprócz tej kropki, więc pomyślałem o rozwiązaniu przepuszczenia autoryzacji przez stworzony mechanizm autoryzacji ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Header wysylasz do przegladarki, a nie do serwera. Dlatego Twoj sposob nie dziala - inna sprawa to taka, ze w ten sposob nie wysyla sie tej zmiennej.
Sadze, ze nie ma co z tym kombinowac. Albo zapisz sobie haslo na stale, albo przepuszczaj tylko Twoj numer IP przez logowanie bez podadwania hasla - co bedzie bezpieczniejsze niz ta ukryta kropka, ktora ktos moze znalezc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://login:haslo@adres/
może w taki sposób... :?: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat może w taki sposób... :? Niestety nie działa, ale dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:34 |