![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam pewien problem. Chcę zrobić stronkę, która ma wyglądać tak: u góry ma być pewna informacja o stronie (nazwijmy ją w skrócie info), poniżej ramka (iframe, albo lepiej frame) z konkretną stroną. info wyświetla informacje o stronie. Gdy strona się zmieni (kliknięcie na link na stronie wyświetlanej w ramce), info ma się zmienić na odpowiednie do zawartości strony (wszystkie informacje są w bazie, ale mniejsza o to). Problem w tym - w jaki sposób pobrać nowy adres strony w ramce?
i wszystko pięknie - strona się załaduje, do info załaduje się odpowiednia informacja.. Problem w tym, że gdy pobieram src z ramki, to zawsze, nawet po kliknięciu zwraca mi ten sam adres.. Czy da się to jakoś obejść? Próbowałem dostać się głębiej do ramki, jednak wtedy otrzymuję w konsoli komunikat o braku uprawnień... w jaki sposób pobrać adres nowej strony załadowanej do ramki? I czy w ogóle istnieje jakiś sposób? -------------------- Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli
nie dziala, to bardzo prawdopodobne, ze sie nie da tego wyciagnac z powodu same origin policy. -------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w js dla ramki "main" można na dwa sposoby:
java script:var a=frames['main'].document.location;alert(a);void(0) java script:var a=frames['main'].location;alert(a);void(0) sprawdzałem i działa na plemionach, gdzie napisałem kilka pół automatów w js... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzałem i działa na plemionach, gdzie napisałem kilka pół automatów w js... Prawda, ale tylko jesli w ramce znajduje sie strona z tej samej domeny co strona, w ktorej jest osadzona ramka. Sprawdz: To jest wlasnie same origin policy. -------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I to wszystko wyjaśnia.. Problem własnie w tym, że to poza moją domeną.. Szkoda, że jest to tak zablokowane, bo akurat pobranie adresu strony nie jest jakoś 'inwazyjne' i nie wpływa na działanie danej strony (będącej w ramce).. No ale zabezpieczają co się da i w sumie dobrze
![]() Więc musze sobie poradzić inaczej ;-) Dzięki i pozdrawiam ![]() -------------------- Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:19 |