![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
paginację już mam - działa
![]() jak zrobić przycisk z możliwością wpisania konkretnej strony żeby nie było, że nic nie zrobiłem - mam już pewne rozwiązanie ale nie działa ono do końca tak jak bym chciał tak więc na razie nic nie sugeruję proszę o pomoc w tym temacie fajnie by było jakby ktoś pomógł w zrobieniu takiego rozwiązania jak ma allegro ( to na górze nie to na dole) Ten post edytował pafeu 7.01.2014, 20:15:47 -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Bez kodu to idź do wróżki. Musisz mieć formularz z inputem, w który wpisujesz liczbę z numerem strony. Tę liczbę przekazujesz (np. w $_GET) do skryptu i jako zmienną sterujesz zapytaniem. Nie ma kodu, nie można powiedzieć, ale generalnie LIMIT 10, 10, czyli "pokaż 10 stron zaczynając od 10"...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez kodu to idź do wróżki. Musisz mieć formularz z inputem, w który wpisujesz liczbę z numerem strony. Tę liczbę przekazujesz (np. w $_GET) do skryptu i jako zmienną sterujesz zapytaniem. Nie ma kodu, nie można powiedzieć, ale generalnie LIMIT 10, 10, czyli "pokaż 10 stron zaczynając od 10"... to jest właśnie to rozwiązanie o którym pisałem i ono nie do końca działa tak jak mi potrzeba a mianowicie GET wysyła ?strona=1 a ja potrzebuję wysłać strona-1 jak to zrobić -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A ja po raz kolejny: nie ma kodu, nie ma pomocy.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
przekazuje ?aukcje-allegro=12 a ja potrzebuję przesłać aukcje-allegro-12 Ten post edytował pafeu 7.01.2014, 21:10:56 -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
No co mi wklejasz kod źródła z Allegro? Przecież sam mogę to zobaczyć. Pokaż Twój kod paginacji.
Kod wkleja się za pomocą znaczników. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
to nie jest kod ze strony allegro tylko mój formularz a dotyczy faktycznie aukcji allegro
paginacja działa dobrze - potrzebuję tylko przesłać podczas przechodzenia na wybraną stronę przyjazny url a nie ?...=... -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
to nie jest kod ze strony allegro tylko mój formularz a dotyczy faktycznie aukcji allegro paginacja działa dobrze - potrzebuję tylko przesłać podczas przechodzenia na wybraną stronę przyjazny url a nie ?...=... Poddaję się... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
czy ten kod paginacji jest niezbędny? - nie chcę zaśmiecać tematu - mam tam dużo komentarzy i trochę mi zajmie aby to wyczyścić
Ten post edytował pafeu 7.01.2014, 21:27:15 -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
Nikt tu nie jest wróżką. Wklej zapytanie i logikę wypracowującą zmienne do tworzenia linku. Ale coś mi się wydaje, że to wszystko psu na budę... skoro chcesz mieć linki bez znaku =. Przyjdzie użyć mod_rewrite.
|
|
![]()
|
|
Nikt tu nie jest wróżką. Wklej zapytanie i logikę wypracowującą zmienne do tworzenia linku. Ale coś mi się wydaje, że to wszystko psu na budę... skoro chcesz mieć linki bez znaku =. Przyjdzie użyć mod_rewrite. nie denerwuj się czytając to co piszesz dochodzę do wniosku, że może źle wytłumaczyłem o co mi chodzi - nie zrozumieliśmy się tak więc jeszcze raz dla jasności: przyjazne linki już mam na stronie i działają super paginacja też działa - mogę przechodzić do kolejnej strony i z powrotem chodzi mi o to, że chciałem sobie dorobić pole do wprowadzenia jakiejś strony z zakresu dostępnych i przejście do niej - niech to będzie strona np.: 3 jak wpisuję w przeglądarce link do tej strony 3 www.mojastrona/aukcje-allegro-3 to wszystko jest ok - przechodzi do tej strony jak wysyłam formularzem numer strony to wysyła mi ?aukcje-allegro-=3 czy da się wysłać aukcje-allegro-3 mam nadzieję że teraz jest jaśniej ![]() -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się tylko przez ustawienie przyjaznych linków
|
|
|
![]()
|
|
Da się tylko przez ustawienie przyjaznych linków już pisałem, że przyjazne linki są ustawione i działają dobrze to zapytam inaczej czy formularzem da się wysłać przyjazny link w postaci aukcje-allegro-3 -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się, przechwyć wpisaną liczbę i zrób przekierowanie na przygotowany przyjazny adres z tą liczbą.
|
|
|
![]()
|
|
Nie da się, przechwyć wpisaną liczbę i zrób przekierowanie na przygotowany przyjazny adres z tą liczbą. podpowiesz coś więcej? -------------------- ommo.pl - oświetlenie led i nie tylko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się z formularza wysłać od razy przyjaznego linku, bo php sam dołącza parametry do adresu w typie &cos=cos&cos2=cos2 itd.
Greg0 pewnie miał na myśli coś takiego: - wysyłasz formularz na np. przekierowanie.php - przekierowanie.php odbiera dane $_GET i przekierowuje na przyjazny link |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:56 |