![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę stronę www, używam ccs oczywiście. Póki co mam menu z lewej strony i tekst po środku. Po przeładowaniu/odświeżeniu strony np F5 tekst po środku potrafi wleźć na menu - dosłownie. Nie zawsze tak jest, ale co któreś odświeżenie, tym bardziej jak szybko odświeżam. Wygląda to tak: http://zapodaj.net/f10518ea42423.gif.html Kod wygląda tak:
A css:
Co robię nie tak? Gdzie jest błąd? sad.gif |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc Kolego, nie używaj aż tylu absolutów, jeśli już to w ostateczności ;-) Spójrz, rozpisz sobie model taki pudełkowy, nawet na kartce - jak byś pudełka ustawił - pudełko menu, pudełko treść i kolejne pudełko menu ;-)
Zrób tak - zrób jeden duży div i nazwij go kontener. W nim zrób dwa divy i nazwij je np. left-side oraz content. Daj tym klasom wyświetlanie jako element liniowo-blokowy ( display: inline-block; ) oraz by w pionie wyświetlały się do góry, czyli vertical-align: top; Nadaj np. szerokość 30% oraz 70% ( ew. mniej i daj marginesy ). W ten sposób masz układ dwu-kolumnowy. Do lewej kolumny włóż dwa divy i nazwij je menu, oczywiście klasy nie identyfikatowy. W nich wpisz sobie listy <ul> i ostyluj dowolnie. W prawą kolumną włóż div i daj mu margines wewnętrzny. I w niego wpisz tekst - wszystko ładnie pięknie Ci się ułoży ;-) Jak byś miał problem - pisz, pomożemy ;-) -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Coś takiego mam:
i css:
Chyba nadal fatalnie to wygląda oczywiście dzięki mnie, prawda? ![]() Ten post edytował tomekx86 9.01.2015, 17:37:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:25 |