![]() |
![]() |
-mThW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam skrypt ktory czyta dane z formularza a nastepnei zapisuej je do pliku txt, ktory z kolei zostaje czytany na innej stronie. Skrypt wyglada tak:
Chce, zeby ten skrypt przy zapisie danych z formualrza nadawal numer np 1. czy 2. itd. wpisowi - JAK TO ZROBIC? Jezeli da sie to chcialbym tez zmienic zeby skrypt dodawal kolejna linie wpisu na samej gorze a nie dole pliku.. bo pozniej bedzie to wczytywane tak WPis 1 Wpis 2 Wpis 3 A ze skryptu ma byc ksiega gosci wiec najnowszy wpis musi byc na gorze.. a najstarszy na dole... HELP HELP Nie odsylajnie mnie do funkcji itp bo w php jestem zielony a skrypt nei zostal przezemnei napisany... Pozdrawiam Maciek GG: 2903777 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to proponuje zrobić tak aby numerować wpisy dopiero przy odczycie, będzie prościiej ;-)
I nie tyrzeba dodawać kolejnych wpisów na góże pliku, można do niego dopisywać dane a potem poprostu go odczytać od tyłu. W |
|
|
-mThW- |
![]()
|
Goście ![]() |
No OK, ale jak to zrobic? NIE ZNAM php (a temat czytasz z podforum przedszkole..).
Wpisy sa w jednym pliku a nie kazdy wpis ma swoj plik txt... Urwales posta? Bo... Akapit i 'W' .. ? Jakie kody dzie wstawic? Wpisy sa czytane przez include('add.txt'); ... ? HELP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponawiam moje pytanie [...]
i przy okazji poprawiam kod bo wkleilem z bledem (takby ktos testowal).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2003 Skąd: Trzebiatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jeżeli dobrze zrozumiałem, to najlepiej będzie to zrealizować przy czytaniu z pliku:
pozdrawiam. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Wklejam.. kombinuje.. kopiuje.. itd no i cos jest nie tak... (godzina 03:03 zasypiam :|) Jakies blad, wczesniej juz nie wiem co bylo ale jeszcze bardziej cos glupiego.. teraz dostaje komunikat: Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home.7/m/i/a/miastogl/www/cmt/comment.php on line 51 w 51 lini znajduje sie znak '}' ... Jakbys mogl, mozesz wstawic kod ktory napisal w kod wklejony wyzej przezemnie? Moze cos zle robie.. nie wiem ![]() Dzieki z gory, pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home.7/m/i/a/miastogl/www/cmt/comment.php on line 51 w 51 lini znajduje sie znak '}' ... po prostu interpreter php znalazl "}" ktory nei ma swoje poczatku/konca moze dodales za duzo "}" albo i zamalo ![]() -------------------- do adminow forum:) cos wam nei dziala dodawanie img do sygnatury
Fatal error: Call to undefined method ipsclass::xss_check_url() in /alt/home/forumphp/html/sources/classes/bbcode/class_bbcode_core.php on line 1136 |
|
|
![]()
|
|
Witam
![]() Uruchumilem juz Twoj kod, no ale sa bledy! http://miasto-glubczyce.info/index.php?oms=ksiega_gosci chodzi o ta strone.... Jak to zlikwidowac? I skrypt musi czytac plik odwrotnie od np 30 do 1 a nie od 1 do 30... jest to ksiega gosci dlatego. A Twoj skrpt numeruje linie a nie wpisy... da sie to zmienic? (moge ewentualnie zrobic z wpisu jedna linie...) Pozdro i dzieki z Gory CZY NA TYM FORUM NIE MA OSOBY KTORA POTRAFILABY MI POMOC? ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I skrypt musi czytac plik odwrotnie od np 30 do 1 a nie od 1 do 30... jest to ksiega gosci dlatego. array_reverse" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Poczytaj co ta funkcja robi, zastanów się jak są dodawane wpisy księgi gości do tego pliku i zdecyduj sam, czy jest potrzeba w kodzie, czy też nie. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:03 |