![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 2 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że funkcja take to funkcja php-owa? Jeżeli tak, to przecież to żaden problem
I po kłopocie! EDIT: Oczywiście to tylko przykładowa funkcja. Mam nadzieję, że zobrazowałem ideę. Ten post edytował mortus 26.02.2010, 00:42:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy pomocy zapytań przygotowanych i tylko w procedurach
Kod DELIMITER $$
DROP PROCEDURE IF EXISTS `p_take` $$ CREATE PROCEDURE `p_take`(IN tableName VARCHAR(100)) BEGIN SET @stmt = CONCAT('SELECT * FROM ',tableName,' WHERE 1'); PREPARE stmt FROM @dropStmt; EXECUTE stmt; END $$ DELIMITER; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podłącze się pod temat, bo mam podobny problem. Sposób z poprzedniego posta działa wyśmienicie, ale co w sytuacji gdy wynik chce się przypisać do zmiennej? Np:
oczywiście przy założeniu że zapytanie jest w procedurze, do której jako parametr przekazywana jest nazwa_tabeli. Proszę o jakiś skuteczny sposób na rozwiązanie tego problemu. -------------------- porównanie lokat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.06.2025 - 09:07 |