![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Robię prostego klienta do uploadu i dowloadu w php. Upload poszedł bez problemu, ale mam problem z downloadem - mecze się już trzeci dzień:/ Dostęp do ftp dla kilku użytkowników na login i hasło. Jak najprościej napisać w php kod którym użytkownicy mogliby ściągać pliki z ftp? Do ftp użytkownik ma dostęp na zasadzie, ze logując się do niego zostaje wrzucony do własnego katalogu ftp. Próbowałem już z ftp://login:haslo@adres/katalog/plik , ale przy tym myku otwiera mi po prostu ten plik w przeglądarce. Z góry WIELKIE DZIĘKI za pomoc!:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakos tak? Ten post edytował ddiceman 11.03.2009, 13:11:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc udało mi się to zrobić (na końcu umieszczam kod dla potomnych;)
...ale mam jeszcze jeden problem... Jak rejestrować, czy dany plik został ściągnięty... nie chodzi mi jedynie, czy został kliknięty przycisk "Pobierz", ale potrzebuje info, że dany plik został w całości ściągnięty przez użytkownika. Z góry dzięki za pomoc:) P.S. kod dla potomnych Kod <?
$attachment_location = 'ftp://login:haslo@server/'.$_POST['katalog'].'/'.$_POST['plik']; $conn_id = ftp_connect("server"); // Open a session to an external ftp site $login_result = ftp_login ($conn_id, "login", "haslo"); // Check open if ((!$conn_id) || (!$login_result)) { echo "Ftp-connect failed!"; die; } else {} ftp_chdir($conn_id, $_POST['katalog']); header('Content-Type: application/force-download'); header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename($attachment_location).'"'); readfile($attachment_location); ?> Ten post edytował cinus80 13.03.2009, 12:09:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak rejestrować, czy dany plik został ściągnięty... nie chodzi mi jedynie, czy został kliknięty przycisk "Pobierz", ale potrzebuje info, że dany plik został w całości ściągnięty przez użytkownika. W PHP raczej tego nie sprawdzisz; w Perlu pewnie tak. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że w PHP byłoby to możliwe. Znalazłem funkcję w jesnym ze swoich starch skryptów.
Nie wiem czy to zadzaiął bo nie testowałem. Jeśli tak to daj znać. Informacja może być przydatna. A tak poza tym to twój kod nie zadziała przy duzych plikach. Podaj maila to prześlę Ci lepszy kod. -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
A tak poza tym to twój kod nie zadziała przy duzych plikach. Podaj maila to prześlę Ci lepszy kod. Dzięki Black-Berry, ze mnie ostrzegłeś, bo mi własnie będzie potrzebne przesyłanie duuużych plików... Mój adres: cinus1980@tlen.pl Z góry WIELKIE DZIĘKI za skrypt!:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posłałem Ci całą klasę. Posprawdzaj to sobie jeszcze. W nagłowku jest komentarz jak wykonać sprawdzenie czy ktos siagnał cały plik. Nie testowałem jeszcze. Napewno bedziesz musial zmodyfikowac boi klasa jest do sciagania plików bez logowania na ftp.
-------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:48 |