![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Czy ktoś mógłby mi pomóc jak napisać w divach taki układ tabel ? Umiem zrobić taki trój kolumnowy ale nie wiem jak włożyć tą ostatnią po prawej stronie, tam co pisze bramki. Czy ktoś mógłby mi napisać css i html ? Albo powiedział w jaki sposób mam to zrobić, bo nie mogę tego tam ustawić. Czy jest szansa tak zrobić ? http://www.vpx.pl/up/20080826/beztytulu9.jpg |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szansa -> jest i naprawdę nie trzeba sie super znać, żeby coś takiego zrobic (poczytaj o divach podstawy)
Dział -> zły Ten post edytował pyro 26.08.2008, 21:26:55 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ! Czy ktoś mógłby mi pomóc jak napisać w divach taki układ tabel ? Umiem zrobić taki trój kolumnowy ale nie wiem jak włożyć tą ostatnią po prawej stronie, tam co pisze bramki. Czy ktoś mógłby mi napisać css i html ? Albo powiedział w jaki sposób mam to zrobić, bo nie mogę tego tam ustawić. Czy jest szansa tak zrobić ? http://www.vpx.pl/up/20080826/beztytulu9.jpg Jeśli czujesz, że musisz tabelę budować z divów to poczytaj sobie poczytaj sobie i przyjmij do wiadomości, że tabelki nie są zakazane. Ten post edytował JoShiMa 27.08.2008, 09:42:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to nie układ strony - po co to robić na Div-ach - właśnie tego rodzaje dane powinne być prezentowane w tabelkach.
Wystarczy trochę po colspanować i po rowspanować i piękna tabelka wyjdzie ![]() -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nadal upierasz się na divach do zrobienia tej tabelki to raczej najbardziej sensownym (jeżeli w ogóle można uznać za sensowne robienie tabelki z divów) będzie sensownym ułożeniem div'ów jak to ma w tabelce, czyli:
i style Kod div.row { width: 500px; } div.title div { // wygląd nagłówka } div.column{ float: left; } div.c1{ // dla każdej kolumny ustal szerokość, suma nie może // być większa niż ta zadeklarowana w div.row width: 100px } Ale mimo wszystko polecam tabelkę do tego rozwiązania. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:00 |