![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod właściwie działa i nie wyskakują żadne błędy (testowałem w firefoxie), ale wynik pojawia się tylko przez ułamek sekundy i zaraz potem znika. Wie ktoś może czemu tak się dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo wysyłasz formularz. Daj na końcu funkcji return false. Ewentualnie do button dodaj type="button".
Ten post edytował sf 8.05.2014, 09:31:20 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałem return false i działa, ale nie bardzo rozumiem dlaczego musi być to return false. Tzn. nie bardzo wiem co ono daje względem tego kodu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wciśnięcie guziku "Button" powoduje wysłanie formularza bo domyślnie jest typu "submit". Jak wysyłasz formularz to strona się odświeża czyli wszystko znika co zrobiłeś wcześniej. Prosto to zauważyć bo zmienia Ci się adres pod którym uruchamiałeś stronę. Dodanie false powoduje przerwanie wysłania skryptu, dla przykładu inny kod:
<a href="http://www.gazetapl" onclick="return false;">nie zostaniesz przeniesiony jak klikniesz</a> Ten post edytował sf 8.05.2014, 09:58:49 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.05.2025 - 07:32 |