![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie...
Jak zablokować możliwość wpisywanie specjalnych znaków do formularza? Chodzi mi o znaki typu "!@#!@$%$#<>"'/" itd. Albo czy jest możliwość, aby usuwać znaki specjalne z wpisanego tekstu? Potrzebne mi to jest, ponieważ chcę zabezpieczyć formularz przed wpisywaniem skryptów php, html i tym podobnych... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i żaden kod Ci nie groźny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A mógłbyś dokładniej mi wytłumaczyć, jak to zastosować? Gdzie wpisać, czy coś? Z góry dzięki ;d
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Strip_tags jedynie w przypadku tagów ma jakieś działanie. By dalej kombinować ze znakami radzę zapoznać bliżej z htmlspecialchars czy htmlentities oraz do kombinowania z usunięciem ich z tekstu czy zamianę poprzez wyrażenia regularne preg_replace choćby.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/strip_tags [Examples]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Outsdider... a dozwól userowi na <b> <i> <u> bo to się pozwala zazwyczaj. On zaś sobie walnie w nich onmouseover lub inne zdarzenie i dołączy zewnętrzny skrypt JS
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
jesli umiem czytac ze zrozumieniem, to chodzilo mu o wszystkie mozliwe znaczniki, czyli strip_tags() w 100% do tego jest przeznaczone. Chce dopuszczac niektore ? to niech uruchomi system bb-code. Pozdro
|
|
|
![]()
|
|
A po co bbcode? Ostatni argument funkcji strip_tags to "whitelista"
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.05.2025 - 07:58 |