![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie. Gdy pobieramy jakiś plik z serwera wystarczy kliknąć w ścieżkę pliku (strona.pl/jakis_plik.jar i się pobiera). Czy jest taka możliwość aby wymusić jakoś automatyczne pobieranie pliku na dysk bez zbędnego klikania w link..? W skrypcie dałbym sobie kilka plików do pliku i by mi sam pobierał na dysk, nie musiałbym pilnować tego. Czy da się to zrobić? Czy da się kontrolować ile w danym momencie pobiera się plików? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że przeglądarka zawsze będzie pytać użytkownika o potwierdzenie przed pobraniem pliku, bo inaczej stanowiło by to potencjalnie zagrożenie dla przesyłania wirusów,
ale jeżeli chodzi Ci żeby samemu pobierać masowo z jakiejś strony to są programy w, których ustawiasz jakie pliki ze strony mają być pobrane // może ten dodatek do FF CI pomoże jeżeli chodziło CI o masowe ściąganie z jakiejś strony http://www.downthemall.net/ Ten post edytował tehaha 19.05.2010, 16:38:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za zainteresowanie.
Przeniosłem się aktualnie na Chrome i tutaj jest opcja w której można ustawić żeby nie pytało czy ma pobierać. Czyli gdy klikne w jakiegoś linka sam go pobiera bez pytania. Chciałem aby była możliwość pobierania plików bez instalowania programów typu FlashGet. Może da się to zrobić jakoś za pomocą header() itp..? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat W skrypcie dałbym sobie kilka plików do pliku i by mi sam pobierał na dysk, nie musiałbym pilnować tego. A nie wystarczy kilka iframe'ów, których location ustawiasz na URL do tych plików...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dobra myśl i możliwe, że to wykorzystam.
A czy jest możliwość kontrolowania ile w danym momencie pobiera się plików? Czy dany plik skończył się pobierać.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
JS nie ma prawa takich rzeczy sprawdzać.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
szkoda; bo by się to przydało
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakby tak skorzystać:
file_get_contents file_put_contents Napisać skrypt który pobierze pliki z serwera i zapisze go na dysku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.06.2025 - 10:25 |