![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 14.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę do mojej strony dopisać kilka funkcji aby zmiana strony była przyjemniejsza dla oka i chcę tu wykorzystać funkcje FadeIn() jednakże nie jestem pewien co do bezpieczeństwa tej funkcji... Czy jeśli zrobię coś takiego :
i zamieszczę informacje odnośnie zmiennych na "stronie.php" to czy będzie ona bardziej podatna na ataki ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A te login i haslo to skad sie tam wezmie?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 14.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A te login i haslo to skad sie tam wezmie? Z formularza HTML, ale się zastanawiam czy po przez cURL jeśli ma się dane takie jak zmienne czy nie będą mogli czegoś zaimplementować do skryptu, oczywiście każda zmienna będzie filtrowana przez coś ala htmlspecialchars |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To czy cos pojdzie ajaxem, czy normalnie przez forma po staremu to nie ma znaczenia dla hakerow z cURL.
Mi chodzi o to, czy te login i haslo bedzie widoczne w kodzie html/js strony. Bo jesli tak, to jak na chwile ktos odejdzie od kompa, to ktos inny moze podejrzec mu login i haslo. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To czy cos pojdzie ajaxem, czy normalnie przez forma po staremu to nie ma znaczenia dla hakerow z cURL. Mi chodzi o to, czy te login i haslo bedzie widoczne w kodzie html/js strony. Bo jesli tak, to jak na chwile ktos odejdzie od kompa, to ktos inny moze podejrzec mu login i haslo. Nie nie, login i hasło nie będzie widziane w HTML/JS, wszystko leci formą metodą post do skryptu w strona.php |
|
|
![]()
|
|
Czyli login i haslo zczytane są z forma a nastepnie ajaxem wyslane do strona.php, tak? W takim razie, jak juz pisalem, skrypt jest tak samo bezpieczny lub niebezpieczny jakbys wyslal forma normalnie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli login i haslo zczytane są z forma a nastepnie ajaxem wyslane do strona.php, tak? W takim razie, jak juz pisalem, skrypt jest tak samo bezpieczny lub niebezpieczny jakbys wyslal forma normalnie. To jeszcze mam jedno pytanie odnośnie ajax'a. Chcę aby logowanie nie odbywało się na twardym przerzuceniu użytkownika na inną stronę tylko aby strona się "ściemniła" ? i aby strona użytkownika powoli wchodziła. To zrobiłem tak.
czyli ściemniam wszystkie moje divy na stronie. I teraz chcę aby strona "strona.php" wchodziła powoli. Chciałem na początku zrobić tak
Ale to wrzuci moją stronę do diva, a ja chcą aby cała strona "strona.php" weszła z innymi div'ami Jest na to jakiś sposób ![]() może po prostu dopisać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz spróbować wstawiać w taki sposób:
Kod $("html").fadeTo(500,0,function(){
$("html").html(data).fadeTo(500,1); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:14 |